Kersti & Eric

Kersti & Eric
Utanför butiken på Vegagatan 54

måndag 5 april 2010

Inlagt av: Ellery Zebeda

Chokladtårta

Tillagningstid 60 minuter
1 portion = 240 kcal
Antal portioner: 10


Ingredienser

2 st ägg
1.5 dl socker
1.5 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
25 gram smör
0.75 dl vatten
1 dl aprikosmarmelad
100 gram mörk choklad
1 tsk smör
100 gram påskägg

Instruktioner
Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser och sikta ned dem i äggblandningen.

Smält smör och tillsätt vatten. Tillsätt det till äggblandningen och rör försiktigt. Grädda i smord och bröad 2-litersform i 175 grader i 30-35 minuter. Låt kakan kallna på ett sockrat smörpapper. Dela den i 2 bottnar.

Bred aprikosmarmelad på den undre bottnen och lägg den andra ovanpå. Smält choklad och margarin i vattenbad och bred det ovanpå och runt om. Garnera med påskägg när chokladen stelnat



Vill du läsa mer om Tårtan gå gärna in på Aftonbladet.se

1 kommentar: